Jimmy Sauvin maakt graag bijzondere aperitieven. Geen wijn, geen bier, maar iets verrassends gemaakt van natuurlijke producten.

Jimmy Sauvin - Grape Ale Brut is een bier gebrouwen met 40% druivensap van Riesling druiven, tarwe, gerst en Nelson Sauvin hop. Je proeft een zeer aromatisch en fruitig bier met een subtiele bubbel door hergisting met Champagnegist. Een bijzonder aperitief dat zelfs geschonken wordt in met Michelin-ster bekroonde zaken.  

 

Waarom is een Grape ale zo bijzonder? Wijn is en rauw product zonder kruiden. Hierdoor is de smaakbeleving beperkt en meestal vrij subtiel. Bier ondergaat een brouwproces waardoor smaken andere aroma's vrijkomen (Maillard reactie). Door hop op de juiste momenten aan het brouwproces toe te voegen krijg je ook smaakdimensies als bitterheid en intensere fruitsmaken. Symbiose!

 

10% alc.

Spritzer Piquette

€ 12,50

Spritzer Piquette

€ 12,50

Jimmy Sauvin - Spritzer Piquette. Geen rosé, geen cider maar een verfrissende drank gemaakt van druiven die zijn overgebleven na de wijnproductie. Deze zogenoemde 'pomace' heeft onder toevoeging van o.a. mineraalwater, moscatel en bubbels een nieuw leven gekregen. Het resultaat is een elegante, sprankelende drank, laag in alcohol en calorieën. Lekker als aperitief of op het terras.

Spritzer Piquette doet denken aan een lichte, droge rosé. Dit laatste komt door wilde gisten die van nature voorkomen op de schillen van druiven. Deze 'funky' tonen proef je ook terug in natuurwijnen en steeds meer 'wilde' bieren. De Piquette ligt op een klein laagje droesem die oplost bij het inschenken. 


4,5% ALC. | 29 Kcal./100ml